Winkelwagen
 

Welkom op de website van de Groene-Energiewinkel bv, sinds 2008 de meest complete online bouwmarkt in de Benelux voor doe-het-zelvers die zelf hun woning willen verduurzamen.

Zoals u kunt zien in het menu links zijn wij niet gericht op één oplossing maar leveren wij producten uit vele categoriën. Gericht op energie- of waterbesparing of op het zelf opwekken van duurzame energie. Naast veel losse producten en heel veel installatie (hulp)materialen leveren wij ook complete systemen zoals zonneboilers, zonnepaneelsystemen, en warmtepompen. Uiteraard kunt u deze systemen apart van elkaar installeren maar vaak is juist een combinatie van systemen effectiever en in veel gevallen ook goedkoper.
Juist in deze combinaties van systemen zijn wij heel sterk en daar kunnen we u heel goed in adviseren.

Onze belangrijkste systemen voor het zelf opwekken van duurzame energie

Zonnepanelen (sinds 2009) voor het zelf opwekken van elektriciteit

Zonnepanelen zij inmiddels bij iedereen wel bekend. Er is de laatste tijd veel te doen over het wel of niet verdwijnen van de salderingsregeling en over het moeten betalen bij terugleveren. De zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest als dit jaar en ook als de saldering gaat verdwijnen en er een vergoeding bij terugleveren moet worden betaald verdient u ze nog altijd terug. Zelf installeren is echt niet ingewikkeld en voor een beetje doe-het-zelver heel goed te doen. Bij zelf installeren verdwijnt een grote kostenpost en dan is een terugverdientijd van ca 5-7 jaar nog steeds haalbaar. Wij leveren voornamelijk zonnepanelen van JA Solar en meestal in combinatie met omvormers van SolarEdge of Solis. Als montagesystemen leveren wij Clickfit EVO voor schuine daken en FlatFix Fusion systemen of van de Valk beugels voor platte daken.
 

Zonneboilers (sinds 2008) voor het opwarmen van uw warm tapwater, verwarming of zwembad met zonnecollectoren

Bij grotere systemen ook geschikt voor het ondersteunen van uw verwarming en zeker interessant voor het verwarmen van zwembaden. Bij zonneboilers hebt u niets te maken met saldering of het betalen van een vergoeding voor teruglevering, u slaat alle opgewekte warmte gewoon zelf op in een tapwaterboiler of buffervat en gebruikt dat op een moment dat u het nodig hebt. Met een juist gedimensioneerde zonneboiler voor alléén tapwater kun je vanaf ca begin april tot en met eind september geheel voorzien in de warmwaterbehoefte van een huishouden en daarvoor en daarna gedeeltelijk. Wij leveren zonneboilers onder onze eigen geregistreerde merknaam Energy-Master® en uiteraard met de meldcodes voor de aanvraag van ISDE subsidie. Systemen met een enkele tapwaterboiler van 120L tot boilers van duizenden liters of combinaties daarvan met buffervaten. Het zelf installeren van een zonneboiler vraagt wel iets meer van een doe-het-zelver maar wanneer je ervaring hebt met het monteren van een kraan of radiator en flexibele leidingen kunt leggen kom je daar met onze zeer uitgebreide handleiding voor doe-het-zelvers wel uit. Er zijn al honderden doe-het-zelvers die de installatie zelf hebben gedaan en die systemen zijn allemaal naar tevredenheid gaan werken. Als u een compleet systeem bij ons aanschaft en installeert volgens onze zeer uitgebreide handleiding dan garanderen wij dat het naar behoren gaat werken. Vrijwel altijd lukt dat met telefonische support maar als dat echt niet lukt dan komen we (vasteland binnen de Benelux) ter plekke kijken waarom het systeem niet werkt en wat er fout is gegaan. Dat is sinds 2008 pas twee keer nodig geweest dus dat kunnen we best garanderen.
 

Warmtepompen (sinds 2018) voor het verwarmen van de woning en/of het verwarmen van het tapwater

Wij leveren de mono-bloc warmtepompen van Panasonic, een van de grootste fabrikanten van airco’s en warmtepompen ter wereld met een uitstekende kwaliteit en reputatie. De mono-bloc lucht-water warmtepompen hebben alle koelmiddelen in de buitenunit waardoor je ze als doe-het-zelver zelf mag installeren. De Panasonic mono-blocs zijn door hun hoge kwaliteit, gunstige prijs en eenvoudige installatie zéér populair bij doe-het-zelvers. Uiteraard kunt u voor deze warmtepompen ook ISDE subsidie aanvragen en dat zijn (afhankelijk van het model) aanzienlijke bedragen tot zelfs meer dan € 4000. Naast de warmtepompen levenern wij ook alle Panasonic accessoires en toebehoren zoals boilers (ook RVS), buffervaten, leidingen, kleppen, bevestigingsmaterialen etc. Wij leveren alle Panasonic warmtepompen alleen via een officiële Nederlandse Panasonic distributeur dus niet via een buitenlandse leverancier met beperkte garantie en service. Indien echt nodig komt er dan ook gewoon een monteur aan huis voor service, u hoeft de warmtepomp bij een storing dus niet op te sturen!
Wij leveren de volgende series/modellen lucht-water monobloc warmtepompen van Panasonic:

J-Generatie (R32) 1 fase 5kW, 7kW, 9kW en 3-fasen T-CAP 9kW, 12kW en 16kW
Deze modellen zijn momenteel vlot leverbaar en blijven waarschijnlijk tot eind 2024 leverbaar

L-Generatie (R290 propaan)  1-fase All-in-One modellen (met 185L rvs tapwaterboiler) en 1-fase Bi-bloc modellen (zonder boiler).
Alle uitvoeringen zijn momenteel vlot leverbaar in 5kW, 7kW en 9kW

Nieuw in 2024
M-Generatie (R290 propaan) 3-fasen T-Cap modellen leverbaar in 9kW, 12kW en 16kW.

Deze serie is leverbaar in de 3 verschillende vermogens versies maar wel met 4 verschillende binnenunits binnen dus in totaal 12 verschillende combinaties:
M-Generatie 9kW, 12kW of 16kW met Remote Control. Naar verwachting leverbaar vanaf juli 2024
M-Generatie 9kW, 12kW of 16kW met Control box. Naar verwachting leverbaar vanaf sept. 2024
M-Generatie 9kW, 12kW of 16kW met Bi-bloc: Naar verwachting leverbaar vanaf november 2024
M-Generatie 9kW, 12kW of 16kW All-in-One: Naar verwachting leverbaar vanaf juli 2024

Combinaties van de bovengenoemde systemen zijn extra interessant voor het verduurzamen en zeker ook financieel.

Dat zonnepanelen en warmtepompen goed samengaan ligt voor de hand want een warmtepomp heeft elektriciteit nodig die je met de zonnepanelen zelf kunt opwekken. Als je die warmtepomp dan overdag een tapwaterboiler voor het warm water en een buffervat voor de verwarming laat opwarmen dan kan dat direct op de elektriciteit van de zonnepanelen dus die hoeft u dan ook niet te salderen. Goedkope energie en het helpt tegen netcongestie!
Minder bekend maar zeker financieel zeer interessant is de combinatie van een zonneboiler met een warmtepomp. Voor de warmtepomp zelf kun je wel ISDE subsidie aanvragen maar niet voor de tapwaterboiler en/of het buffervat die je daar bij nodig hebt. Als je een zonneboilersysteem aanschaft met een boiler die ook geschikt is om een warmtepomp op aan te sluiten dan krijg je daar wel ISDE subsidie waardoor de (meer)prijs voor de zonneboiler ineens wel heel aantrekkelijk wordt! Met de combinatie kun je de warmtepomp ook een groot dele van het jaar geheel uitzetten omdat de zonneboiler dan gemakkelijk het warm tapwater kan verzorgen.

 

                           TWL EtaSunPro HLK20