Winkelwagen
 

Panasonic L-Generatie monoblocs zijn leverbaar

- All-in-One modellen met in de binnenunit een 185L

   rvs boiler 1-fase 5kW, 7kW en 9kW

- Bi-Blocs 1-fase 5kW, 7kW en 9kW

Sinds juni 2023 levert Panasonic de nieuwe L-generatie All-in-Ones die bestaan uit een monobloc buitendeel met R290 (propaan) koelmiddel en een binnendeel met een 185L rvs boiler. In het binnendeel zijn alle kleppen en pompen geïntegreerd in één behuizing waardoor een compacte en zeer eenvoudige installatie mogelijk is. Een groot voordeel van R290 (propaan) koelmiddel is dat het een véél lager broeikaseffect heeft dan R410 en R32 en dat het mogelijk is om zelfs bij een buitentemperatuur van -10 graden Celsius water te verwarmen tot liefst 70 graden Celsius en dat met een betere COP en minder geluid!! Daarmee zijn deze units zeer geschikt voor bestaande woningen met radiatoren en is ook een wekelijkse anti legionella run in de boiler niet meer nodig. Omdat het koelmiddel alleen in de buitenunit zit heeft u voor de installatie geen F-gas certificaat nodig. De 1-fase versies van 5kW, 7kW en 9kW staan inmiddels op onze website en zijn ook leverbaar. Hoewel de prijzen op het eerste gezicht een stuk hoger lijken valt dat in de praktijk wel mee want u heeft dan gelijk een 185L rvs boiler en de benodigde kleppen en besturingen in één enkele behuizing erbij waardoor ook de installatie veel eenvoudiger wordt.
Sinds eind augustus 2023 levert Panasonic ook de L-generatie 1-fase bi-blocs (net als de L-Generatie All-in-One met binnendeel maar zonder de ingebouwde boiler).

De tegelijk geïntroduceerde K-generatie bestaat uit modellen met een buiten- en binnenunit die onderling met koelleidingen (R32) zijn verbonden waarvoor dus wel een F-gas certificaat nodig is. Deze modellen zullen dus niet door ons worden verkocht.

Leveringen en levertijden Panasonic Monoblocs J-generatie!

Blijkbaar gaan er nogal wat geruchten rond over het stoppen van de productie van de J-generatie maar die kloppen maar deels. De Panasonic fabriek in Tsjechië, waar onder andere de binnendelen van de J-generatie bi-blocs werden geproduceerd, stopt daar inderdaad mee en produceert al vanaf mei 2023 de K en L generatie. In die fabriek zijn echter nooit mono-blocs geproduceerd want die kwamen en komen allemaal uit een Panasonic fabriek in Maleisië en die blijven de J-generatie tot zeker in 2024 produceren. De J-generatie mono-blocs blijven dus voorlopig gewoon leverbaar.
Panasonic heeft de afgelopen maanden heel veel mono-blocs geleverd waardoor de levertijden inmiddels redelijk genormaliseerd zijn. De meeste modellen van de J-generatie zijn nu uit voorraad of hooguit enkele weken leverbaar. De situatie kan ook zo weer veranderen dus neem altijd eerst contact met ons op om te informeren naar de levertijd voordat u een bestelling plaatst.

Doe-het-zelf installeren van een Panasonic monobloc warmtepomp wel of niet?

Een Panasonic monobloc warmtepomp mag zonder een F-GAS certificaat worden geïnstalleerd dus in principe mag iedereen dat doen. Hoewel deze apparaten bedoeld zijn om door een opgeleide installateur te worden geïnstalleerd is dat voor een technisch onderlegde en handige doe-het-zelver ook best te doen maar er zitten wel wat haken en ogen aan voor wat betreft het aanvragen van ISDE subsidie en voor de garantie- en serviceafhandeling wanneer er problemen optreden.
Voor het aanvragen van ISDE subsie gelden voorwaarden, lees daarvoor het document voorwaarden voor het verkrijgen van ISDE.
Bij technische problemen met een warmtepomp is garantie en service lang niet zo eenvoudig als bij een cv-ketel waarvoor in iedere stad en vrijwel ieder dorp wel een installateur is te vinden en waarvan de onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn. In geval van nood is een cv-ketel ook nog terug te sturen voor garantie of reparatie en indien nodig snel te vervangen door een nieuwe waarbij de kosten meestal beneden de € 1000 blijven wat nog enigszins te overzien is. Bij een warmtepomp is dat allemaal een stuk lastiger want die zijn veel duurder, groter en zwaarder en een lokale reparateur of onderdelen zijn niet te vinden. Bij een doe-het-zelf installatie wordt u zelf gezien als de "opgeleide installateur" die ook verantwoordelijk is voor kleinere (garantie) reparaties zoals het vervangen van eenvoudige onderdelen zoals een pomp, klep etc waarbij die onderdelen wel onder garantie worden geleverd. Wij hebben in samenwerking met DHPS wel een een mogelijkheid voor onsite garantie- en service bij serieuze problemen maar daar gelden wel voorwaarden voor waar wij ons strikt aan houden.
Wij hebben een document opgesteld met belangrijke weetjes bij lucht-water warmtepompen en wij adviseren u om dat document geheel door te lezen en zeker het gedeelte over garantie en service want wij hebben gemerkt dat sommige klanten daar soms verkeerde en onrealistische verwachtingen bij hebben. U vind dit document door bij de betreffende warmtepomp naar de "meer info" pagina te gaan en dan onderaan de pagina het juiste pdf bestand te downloaden.

Momenteel gelden ook langere levertijden bij veel producten die aan warmtepompen zijn gerelateerd zoals boilers en buffervaten en de elektrische verwarmings-elementen daarin.
Een kort overzicht van de huidige gemiddelde levertijden:

Panasonic rvs tapwaterboilers: levertijden fluctueren, soms uit voorraad en soms meerdere maanden.
Deze worden geproduceerd door OSO in Noorwegen en we hebben daarvan alternatieven op onze website
die soms sneller leverbaar zijn.

De Jong Gorredijk RVS boilers: afhankelijk van het model uit voorraad tot enkele maanden, gelukkig
worden er sinds enige tijd op aanvraag wel weer levertijden opgegeven.

TWL geëmaillieerde boilers: soms uit voorraad, anders 3-4 maanden.

TWL hygiëne boilers en buffervaten: soms uit voorraad, anders 3-4 maanden.

Eurotherm Solar Pro zonnecollectoren: afhankelijk van het model, beperkt uit eigen voorraad.

Panasonic Monobloc lucht-water warmtepompen ook in 2023 met ISDE subsidie*.
Tijdelijke aktieprijzen voor diverse modellen, hierin zijn de nieuwe prijzen vanaf 1 oktober 2023 reeds verwerkt!

Wij leveren de Panasonic aantal Monobloc warmtepompen voor speciale aktieprijzen. Panasonic is een van de grootste en beste fabrikanten van warmtepompen ter wereld en de systemen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, lange levensduur, uitstekend rendement (ook bij lage buitentemperaturen) en uiterst stille werking. De Monobloc modellen bestaan uit een enkele buitenunit waarin de gehele warmtepomp is geïntegreerd. Het voordeel hiervan is dat er binnenshuis geen unit hoeft te worden geplaatst en dat er geen koelleidingen hoeven te worden gelegd, er is dus ook geen installateur met een f-gasssen certificaat nodig! Een technisch onderlegde doe-het-zelver kan de installatie zelf doen. Er gelden wel voorwaarden voor het verkrijgen van ISDE subsidie!

De speciale aktieprijzen gelden voor de volgende Panasonic modellen die geschikt zijn voor verwarmen en koelen en wij leveren deze standaard altijd inclusief de CZ-TAW1 Smartcloud interface;

J-Generatie modellen

 •   5 kW Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase               € 4062,- subsidie € 2700,-

 •   7 kW Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase               € 4269,- subsidie € 2850,-

 •   9 kW Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase               € 4474,- subsidie € 3000,-

 •   9 kW Mono-bloc lucht-water warmtepomp 3 fasen T-CAP  € 5946,- subsidie € 3300,-

 • 12 kW Mono-bloc lucht-water warmtepomp 3 fasen T-CAP  € 6794,- subsidie € 3750,-

 • 16 kW Mono-bloc lucht-water warmtepomp 3 fasen T-CAP  € 8242,- subsidie € 4350,-

L-Generatie All-in-One modellen met ingebouwde 185L rvs boiler

 •   5 kW All-in-One Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase   € 8545,- subsidie € 2700,-

 •   7 kW All-in-One Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase   € 8898,- subsidie € 3000,-

 •   9 kW All-in-One Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase   € 9429,- subsidie € 3300,-

L-Generatie Bi-bloc modellen (subsidie bedragen onder voorbehoud, aanvraag loopt)
 •   5 kW Bi-bloc Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase   € 6376,- subsidie ca € 2700,-

 •   7 kW Bi-bloc Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase   € 6728,- subsidie ca € 3000,-

 •   9 kW Bi-bloc Mono-bloc lucht-water warmtepomp 1 fase   € 7260,- subsidie ca € 3300,-

* Er gelden voorwaarden bij de aanvraag van ISDE subsidie, lees dit document!

In 2023 liefst 50% meer ISDE subsidie* op de aanschafprijs van onze Energy-Master zonneboilers! Zowel voor particulieren als voor bedrijven!

Energy-Master© is een door de Groene-Energiewinkel in de gehele Benelux geregistreerde merknaam waaronder wij alleen kwaliteits produkten leveren waar wij volledig achter kunnen staan.
Onze Energy-Master zonneboilers zijn gebaseerd op duitse Eurotherm Solar Pro of TWL collectoren, duitse TWL boilers en buffervaten of nederlandse rvs boilers van DJG, duitse Sorel zonneboilerbesturingen, duitse Wilo pompen en duitse Waterway RVS flexibele leidingen met hoge temperatuurisolatie. Stuk voor stuk gerenommeerde leveranciers met een lange staat van dienst en hoogwaardige produkten waardoor wij zeer goede en betrouwbare systemen leveren. Door onze rechtstreeks inkoop bij deze fabrikanten kunnen wij een hoge kwaliteit toch voor een scherpe prijs leveren.

* Er gelden voorwaarden bij de aanvraag van ISDE subsidie, lees dit document!

Eurotherm Solar Pro
Sinds 2018 hebben wij de Eurotherm Solar Pro vacuümbuis zonnecollectoren met heatpipes.uit Duitsland in ons programma opgenomen naast de TWL collectoren die wij al langer leverden. De Eurotherm Solar Pro collectoren zijn in meer uitvoeringen leverbaar namelijk met 10, 15, 20, 25 of 30 vacuümbuizen waardoor we voor vrijwel ieder dak een passende oplossing kunnen leveren. Als gevolg van de gewijzigde berekeningsmethode voor de ISDE subsidie ontvangt u bij vergelijkbare systemen met Eurotherm Solar Pro collectoren een hogere ISDE subsidie dan met de TWL collectoren en dat was voor ons ook een belangrijke reden om deze collectoren op te nemen. 

TWL Technologie GmbH
Sinds 2015 leveren wij de EtaSunPro vacuümbuis zonnecollectoren met heatpipes en de boilers van TWL Technologies uit Duitsland. Duitse topkwaliteit met ongeëvenaarde prestaties en toch zéér concurrerende prijzen.
De EtaSunPro collectoren worden in Duitsland in grote aantallen geïnstalleerd omdat ze een zeer hoge opbrengst leveren en niet alleen in het eerste jaar maar ook in vele jaren daarna. Bij collectoren met reflectoren of spiegels achter de vacuümbuizen ligt de opbrengst in het begin soms wat hoger maar die valt na verloop van tijd aanzienlijk terug wanneer de reflectoren vuil of verweerd raken en ook door aanslag aan de achterkant van de vacuümbuizen. Bij TWL geloven ze niet in reflectoren of spiegels en plaatsen ze liever de buizen wat dichter op elkaar zodat er meer buizen in dezelfde breedte passen en waardoor de opbrengst per m2 omhoog gaat èn blijft.
De TWL boilers zijn leverbaar in vele modellen vanaf 150L tot wel 10.000L en onderscheiden zich niet alleen door de kwaliteit van de boiler zelf maar vooral ook door de uitstekende isolatie waardoor het totale rendement van de zonneboilers zeer hoog ligt. Veel van de TWL boilers beschikken nu al over een Energielabel B wat voor een losse boiler behoorlijk hoog is.
 

                           TWL EtaSunPro HLK20


De zonneboiler configuraties die wij samenstellen met de Eurotherm Solar Pro of TWL EtaSunPro collectoren en TWL of DJG boilers worden geleverd onder de door ons geregistreerde merknaam Energy-Master.
Interesse? Ga links in het menu naar "Zonneboilers", dan naar "Tapwatersystemen complete sets". Staat een door u gewenst systeem daar niet tussen? Neem dan kontakt op want wij kunnen vrijwel iedere gewenste configuratie samenstellen en ook de informatie leveren die nodig is voor een subsidieaanvraag.

Voor wie is deze website bedoeld?

De Groene-Energiewinkel richt zich in eerste instantie op doe-het-zelvers die zelf iets willen doen op het gebied van energie- of waterbesparing, op het gebied van opwekking van duurzame energie of ter bescherming van het milieu. Wij helpen met informatie en leveren ook zeer veel installatiematerialen en als gevolg daarvan weten ook veel installatiebedrijven en zzp'ers ons inmiddels te vinden.

Wat mag u verwachten op deze site?

Wij leveren alleen serieuze produkten en oplosingen die echt werken en iets opleveren en geen "gadgets" of ander "leuke" dingen die misschien wel aardig zijn maar geen echt praktisch nut hebben. Het assortiment wordt nog steeds uitgebreid maar produkten worden pas opgenomen als we zeker weten dat het haalbaar is voor doe-het-zelvers en pas als we het goed kunnen uitleggen en begeleiden. Uiteraard zal niet iedere doe-het-zelver iedere oplossing kunnen installeren maar we hebben ook zinvolle besparingsprodukten in ons programma die iedereen zelf kan installeren.

Investeren in energiebesparing is rendabel en zonder risico!

Investeringen in energie- of waterbesparing of in het zelf opwekken van duurzame energie zijn niet alleen nuttig voor het milieu maar lonen ook financieel bijna altijd de de moeite.
Vanaf het moment dat u de maatregelen heeft getroffen vermindert uw energieverbruik en kunt u uw maandelijkse voorschot laten verlagen.
Sommige maatregelen verdienen zichzelf al binnen een paar maanden terug, andere in een paar jaar en weer andere doen er wat langer over maar vrijwel nooit langer dan 10 jaar. Nadat u de investering hebt  terugverdient blijft u echter nog vele jaren besparen dus u blijft gegarandeerd rendement maken. Er is geen koersrisico zoals bij beleggen in aandelen en ook geen waardevermindering zoals bij spaargeld dat minder waard wordt als gevolg van inflatie. Bovendien stijgt de waarde van uw woning want hoe duurder de energie wordt hoe meer kopers gaan letten op het energieverbruik van een woning.