Winkelwagen

Algemene informatie over zwembadverwarming

Eigenaren van een eigen zwembad in de tuin kennen allemaal het probleem, het water is eigenlijk maar 3 tot 4 weken per jaar warm genoeg om er lekker in te kunnen zwemmen. Een veel te korte periode gezien de kosten en moeite om het bad schoon en in een goede staat te houden.
Verwarmen is dan de oplossing maar het verwarmen van een openlucht zwembad, zelfs met een afdekking wanneer het niet wordt gebruikt, kost enorm veel energie en is dus ook slecht voor het milieu.
Verwarmen met een gasgestookte (HR-)ketel kost zeer veel gas en kan gemakkelijk net zoveel verbruiken als de verwarming van uw hele huis. Bovendien vergt dit een een behoorlijke installatie. Een elektrisch verwarmingselement is eenvoudig te installeren maar kost nog veel meer energie en zal uw elektriciteitsrekening torenhoog maken. Een speciale lucht-water warmtepomp speciaal voor zwembaden is qua aanschaf redelijk prijzig (als het tenminste een kwalitatief goed merk is en geen goedkope chinese) en gebruikt al aanmerkelijk minder elektriciteit dan een normale elektrische verwaming maar dat is nog steeds veel. Verwarmen met behulp van zonne-energie is uiteindelijk de goedkoopste en meest milieuvriendelijke oplossing.

Links in het menu vind u meer informatiepagina's over zwembadverwarming,
selecteer in het menu de pagina(s) waar u meer over wilt weten.