Winkelwagen

Waarom deze website met webwinkel?

De Groene-Energiewinkel is opgericht om huiseigenaren of huurders die zelf iets willen doen op het gebied van energie- of waterbesparing of op het gebied van opwekking van duurzame energie op weg te helpen.

Uit ervaring weten wij dat het voor doe-het-zelvers moeilijk is om overzichtelijke informatie te krijgen over alle mogelijkheden voor energie- en waterbesparing in het eigen huis.

Op allerlei websites vind je wel informatie over een of enkele mogelijkheden maar meestal te algemeen en vaak weer zonder prijzen en concrete productinformatie.

Soms kun je dan wel een offerte opvragen maar dat is dan meestal inclusief de installatie. In de praktijk blijken installateurs ook helemaal niet geïnteresseerd in de installatie van een enkel systeem in een bestaand huis omdat dat (te)veel tijd kost. Om een goede offerte op te stellen moeten ze immers alles eerst heel nauwkeurig komen opnemen en ook de installatie zelf kost vrij veel tijd als het maar één huis betreft. Het gevolg is dat er meestal hoge kosten voor de installatie worden gerekend waardoor de terugverdientijd veel te lang wordt en de meeste mensen er maar vanaf zien.

De meeste installateurs zijn dan ook vooral geïnteresseerd in nieuwbouwprojecten van een aantal huizen ineens waaraan immers veel meer kan worden verdiend.

Als je als doe-het-zelver zelf aan de slag wilt, om zo te besparen op de (vaak aanzienlijke)installatiekosten, dan blijkt dat het nog veel moeilijker is om informatie en prijzen te vinden over producten die geschikt zijn voor doe-het-zelvers.

Met deze website proberen wij juist de doe-het-zelvers te helpen. Enerzijds door het geven van zo objectief mogelijke informatie over de diverse mogelijkheden en anderzijds door het aanbieden van producten waarmee men zelf aan de slag kan gaan. Deze producten variëren van goedkoop en door iedereen eenvoudig te installeren tot uitgebreidere en duurdere systemen die zijn gericht op meer ervaren doe-het-zelvers.