Winkelwagen
  • Voor de doe-het-zelver
  • Energiebesparend
  • Informatie en advies

Zonneboiler kopen

Een flinke besparing op uw energieverbruik kunt u realiseren door een zonneboiler te kopen en deze kunt u nog zelf installeren ook! Met een zonneboiler verbruikt u minder dan de helft van de energie voor het verwarmen van water in vergelijking met een traditionele ketel. En dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee natuurlijk. Wilt u, als doe-het-zelver een zonneboiler kopen? Doe dat dan bij De Groene-Energiewinkel. Onze webshop richt zich op de handige klusjesmannen en -vrouwen die zelf aan water- en energiebesparing willen doen. Bekijk snel eens ons volledige assortiment.

Zonneboiler kopen via webshop: doe het installeren zelf!

Een zonneboiler verwarmt water met zonne-energie, dat aangeleverd wordt door zonnecollectoren. Hierdoor is een zonneboiler een milieuvriendelijker alternatief voor aardgas. Er komt immers geen Co2 vrij. De zonneboiler kan gedurende een groot deel van het jaar warm water leveren. In de winter zal water warm gemaakt worden door de combiketel of een warmtepomp. En dat merkt u al snel aan uw energierekening, die ineens een stuk lager uitvalt vergeleken met de afgelopen jaren. Bij De Groene-Energiewinkel kunt u complete zonneboiler sets kopen, die u bovendien allemaal zelf kunt installeren. Ieder zonneboiler doe het zelf pakket is van Europese topkwaliteit en bestaat uit onder andere een vacuümbuis/heatpipe collector, een drinkwaterboiler met een warmtewisselaar en een besturingssysteem. Omdat niet ieder huishouden even groot is, bieden wij verschillende soorten zonneboilers aan. Zo kunt u bijvoorbeeld een zonneboiler kopen die geschikt is voor huishoudens van 3-4 personen, maar ook één voor 9-10 personen en zelfs voor 40-50 personen. Voor ieder doeleinde hebben wij dus een geschikte boiler in ons assortiment opgenomen.

Zonneboiler doe het zelf pakket: hoe werkt een zonneboiler?

Wanneer u overweegt u een zonneboiler doe het zelf pakket te pakket en te installeren, dan is het natuurlijk wel goed om te weten hoe een zonneboiler werkt. Een zonneboiler werkt met behulp van een zonnecollector. In een zonnecollector zit een vloeistof die door de zon wel 90 graden kan worden. Een leiding zorgt ervoor het deze vloeistof wordt getransporteerd naar het voorraadvat van de zonneboiler. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water dat in het vat opgeslagen is. Wanneer het water niet warm genoeg wordt, wat gedurende de wintermaanden gebeurt, helpt een naverwarmer bij het verwarmen van het water. De naverwarmer kan bijvoorbeeld een combiketel zijn. Het water dient minstens 60 graden te zijn, om zo de groei van Legionellabacteriën te voorkomen. Het is overigens wel verstandig om voor het zelf installeren van een zonneboiler te controleren of uw combiketel geschikt is om te combineren met een zonneboiler.

Besparing dankzij zonneboiler: hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonneboiler kan dus voor een flinke besparing op de energiekosten zorgen. Maar hoe lang duurt het nu eigenlijk voordat u uw investering in uw zonneboiler heeft terugverdiend, oftewel hoe zit het met de terugverdientijd? De terugverdientijd, de tijd die nodig is om de kosten van uw zonneboiler terug te verdienen, is van een aantal factoren afhankelijk. Enerzijds is de werkelijke besparing op het aantal kubieke meter gas, anderzijds de gasprijs per kubieke meter. Doorgaans betreft de terugverdientijd 10 tot 13 jaar: 10 tot 13 jaar na de aanschaf van uw zonneboiler heeft u uw investering terugverdiend. Met de huidige ISDE subsidieregeling voor zonneboilers (tot wel 50%) in Nederland, is de terugverdientijd nu aanmerkelijk korter. Omdat een zonneboiler gemiddeld 25 tot 30 jaar meegaat, is het de investering dus meer dan waard.

Zonneboiler geschikt voor zwembad verwarming

Wilt u graag uw zwembad verwarming laten werken op een zonneboiler? Dat is een heel goed plan, want voor het verwarmen van een zwembad zijn geen hoge temperaturen nodig. Doorgaans is zwembadwater ongeveer 30 graden warm. Echter, u moet zich wel bedenken dat er een grote hoeveelheid water verwarmd moet worden. Een gewone zonneboiler is dus niet capabel genoeg voor zwembad verwarming, hiervoor is een geavanceerder model voor nodig. Bij De Groene-Energiewinkel vindt u zonneboilers voor zwembad verwarming met speciale kunststof zonnecollectoren die bestand zijn tegen chloorwater. Wanneer u besluit een zonneboiler voor de verwarming van uw zwembad aan te schaffen, dan is het in veel gevallen niet nodig om de filterpomp te vervangen. En dat maakt de aanschaf van een zonneboiler voor uw zwembad verwarming nog aantrekkelijker.

Advies nodig bij zonneboiler zelf installeren?

Wilt u een zonneboiler kopen en zelf installeren en heeft u daar nog enkele vragen over? Ook dan staat De Groene-Energiewinkel voor u klaar. Onze online winkel is namelijk meer dan enkel een webshop. Wij zijn er ook om doe-het-zelvers te helpen! U kunt ons telefonisch bereiken via het nummer 0162 - 470 461. Wij zijn u graag van dienst.

Andere bezoekers bekeken ook:
Zonnecollectoren | Zonnepanelen zelf installeren | Houtkachel cv aansluiting